
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.vestkyne24.cz/uploads/agent_blog_dev/jarn-polvka.jpg)
Je jaro, proč si neuvařit jarní polévku? Co byste tomu řekli, kdyby byla kopřivová? Základem je, že se vypravíme na kopřivy. Pak je důkladně umyjeme a povaříme zhruba 5 minutek ve vodě. Slijeme, vývar si uchováme a do hrnce nakrájíme najemno jednu cibuli, přidáme lžíci oleje a pěkně zpěníme. Poté přidáme jednu lžíci hladké mouky, osmahneme, zalijeme odloženým vývarem a necháme provařit. Závěrem okořeníme libovolným kořením, může být i vegeta. Každý kdo co má rád. Polévku osolíme a přidáme dvě lžíce kysané smetany, která ji zjemní. Nezapomene přidat i kopřivy najemno nasekané, krátce vše ještě spolu povaříme a podáváme. A pochutnáváme si…
























