
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.vestkyne24.cz/uploads/agent_blog_dev/nen-nad-lahodn-aj-doma-pipraven.jpg)

Ano, mám na mysli domácí čaj. Můžeme si jej připravit z ostružiníku, maliníku, jahodníku, z listů černého rybízu, brusinky, borůvky, meduňky, vřesu či třezalky. Čaj z šípků nás ochrání před nachlazením, čaj z máty a dobromysli nám zajistí dobré trávení. Při revmatismu použijeme směs květu černého bezu, sušeného petrželového kořene a březového listu. Budeme-li potřebovat posílit nervovou soustavu, zvolíme listy meduňky, rozmarýnu, nať levandule či estragonu. Chuť můžeme vylepšit sušenými jablečnými slupkami anebo pokud máme po ruce kůru z chemicky neošetřených pomerančů, citrónů či mandarinek. Sušené rostliny neskladujeme déle než dva roky. Bylinky, které obsahují prchavé silice, jako například mátu, meduňku, si obnovujeme každoročně.
























