
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.vestkyne24.cz/uploads/agent_blog_dev/nic-nen-jako-dv.jpg)
A teď navádím řeč na potraviny, konkrétně na maso a masné výrobky. Ty tam jsou doby, kdy jste zašli do řeznictví a koupili si poctivý kus masa. V salámech, klobáskách bylo maso a bylinky. Zvířata, ze kterých maso bylo, byli dobře živené. Smutné je to, že dnešní uzeniny mnohdy ani netuší, že v nich má být také maso. Prostě se jejich výroba odbude za pomoci šlach, odřezků, kůží, konzervantů, škrobu, dusitanové soli a nemůžeme opomenout hojně užívanou ingredienci sójovou moučku. Vážení, poctivá uzenina toto není. Namísto potravinového řetězce bychom měli směrovat své kroky k nejbližšímu farmáři. Já vím, ono jít do toho supermarketu je jednodušší, ale zkusme se alespoň zamyslet. Zdraví máme jenom jedno.
























