Celozrnné obiloviny

25. ledna 2024
Autor: Venuše
[@title]

Na rozdíl od bílé mouky celozrnná mouka dodá energii. Obiloviny jsou pro nás skvělá věc. Zdali v kuchyni používáte jáhly, pohanku, špaldu, quinou, jednozrnku, žito, ječmen, kamut, oves? Najdete tam vlákninu, ze skupin vitamínu B všechny, tj. B1, B2, B3, B4, B5, B6 i stopové a minerální prvky. Je však třeba celozrnné obiloviny vhodně upravit a připravit. Rozšířená je fermentace neboli kvašení.

A zdali znáte probiotika? Šťáva z kysaného zelí, umeocet, vodní kefír, jablečný ocet, jogurt, kefír? Tato probiotika se používají k namáčení obilovin. Že jste o tom neslyšeli? Nevadí, alespoň to můžete vyzkoušet. Je perfektní, že můžeme experimentovat a naše zdraví to ještě ocení.

Poslední příspěvky na blogu

Všechny příspěvky na blogu
Změna času
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
Žít bez chemie
24. října 2025
Myslíte si, že žít bez chemie je složité? Naopak, znamená to zjednodušit, vrátit se k podstatě a...
Zahrada lidského těla
23. října 2025
Naše tělo je jako zahrada. Každá buňka je semínko, které v sobě nese život. Každý dech je jako kapka...
Sabina
22. října 2025
Dnes má svátek Sabina, říká kalendář. Je to ženské jméno, které pochází z latiny, z názvu kmene...
906 700 500
Zavolejte!