Kvašení

20. února 2024
Author: Venuše
[@title]

Procesu kvašení se jinak říká fermentace. Skupina lidí, kteří se fermentací zabývá, se nazývá fermentariáni. Dřív naše babičky potraviny kvasily běžně. Neměly totiž k dispozici ledničky. Dnes tato metoda poněkud upadá v zapomnění. Pokud chcete s fermentací začít, dejte si na čas. Nespěchejte na sebe a důkladně se s metodou seznamte.

A přestože vás výroba bude bavit, konzumujte s rozumem a v malých dávkách. Přeci jenom střevní mikrobiota si musí zvyknout. Nečekejte, že po konzumaci fermentovaných potravin budete okamžitě zdrávi. Všechno chce svůj čas. Taky ne hned se vám bude dařit, zkoušejte, experimentujte a nenechte se ničím odradit. Však víte, učený z nebe nespadl. Proto vyrábějte z počátku menší porce.

Poslední příspěvky na blogu

Změna času
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
Žít bez chemie
24. října 2025
Myslíte si, že žít bez chemie je složité? Naopak, znamená to zjednodušit, vrátit se k podstatě a...
Zahrada lidského těla
23. října 2025
Naše tělo je jako zahrada. Každá buňka je semínko, které v sobě nese život. Každý dech je jako kapka...
Sabina
22. října 2025
Dnes má svátek Sabina, říká kalendář. Je to ženské jméno, které pochází z latiny, z názvu kmene...
906 700 500
Zavolejte!