Loudání

13. prosince 2022
Autor: Venuše
[@title]

Není loudání jako loudání. Já mám na mysli loudání v hrnci. Pomalé loudání. Pomalý hrnec, respektive vaření v něm. Tlakový hrnec zná každý, ale pomalý? Nač to vlastně je? Je to opak toho rychlého vaření. Jídlo se vaří velmi pomalu za minimální spotřeby energie a velmi dlouho, tři, šest i více hodin. Odměnou nám jsou intenzivní chutě vařených pokrmů. Zároveň takto vařené jídlo neztrácí ani minerály, ani vitamíny. Pomalý hrnec má dva stupně vaření – low, což je to úplně nejpomalejší vařeníčko a pak high, to je zase o malinko vyšší stupeň vaření. Pomalé hrnce dokáží i udržet teplotu již uvařeného pokrmu. A co vše si můžete v pomaláči uvařit? Vyberte si…polévku, ryby, maso, bezmasé jídlo a dokonce si zde můžete upomalit i nějaký ten koláč.

Venuše

„Síla poznání začíná jediným zvědavým krokem.“

Na mém blogu píšu do hloubky o bylinkách, krystalech, energii přírody, duševní pohodě, práci s intuicí a malých rituálech pro harmonii. Sdílím své zkušenosti, tipy, příběhy z praxe i osobní inspirace, které provázejí mou cestu každodenním životem.

Poslední příspěvky na blogu

Všechny příspěvky na blogu
Změna času
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
Žít bez chemie
24. října 2025
Myslíte si, že žít bez chemie je složité? Naopak, znamená to zjednodušit, vrátit se k podstatě a...
Zahrada lidského těla
23. října 2025
Naše tělo je jako zahrada. Každá buňka je semínko, které v sobě nese život. Každý dech je jako kapka...
Sabina
22. října 2025
Dnes má svátek Sabina, říká kalendář. Je to ženské jméno, které pochází z latiny, z názvu kmene...
906 700 500
Zavolejte!