
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.vestkyne24.cz/uploads/agentblog/meloun.jpg)
Léto tu sice ještě není, ale proč si alespoň nepředstavit, jak se zakousáváme do slaďounkého plátku melounu. A co byste řekli, je to ovoce nebo zelenina? Ať tak či tak, jedno je jisté. Rozhodně meloun jezte samostatně. Když se totiž zkombinuje s jinou potravinou, začne kvasit. Konzumovat by se měl nejlépe při pokojové teplotě. Dodá nám hořčík, draslík, vápník i železo.
Meloun se nevaří ani nezavařuje, ale to snad tuší každý. Jakmile má meloun zaschlou nebo upadlou stopku, je to signál pro vás, že ho máte koupit. Zároveň musí být tvrdý. Najdou se lidi, kteří na meloun klepají, ale zbytečně. Tak se zralost rozhodně nepozná. Kdo si chce dát do pořádku ledviny a zbavit se kyseliny močové v krvi, rozhodně by měl pořádat melounové hody.
„Síla poznání začíná jediným zvědavým krokem.“
Na mém blogu píšu do hloubky o bylinkách, krystalech, energii přírody, duševní pohodě, práci s intuicí a malých rituálech pro harmonii. Sdílím své zkušenosti, tipy, příběhy z praxe i osobní inspirace, které provázejí mou cestu každodenním životem.



