Meloun

16. dubna 2023
Autor: Venuše
[@title]

Léto tu sice ještě není, ale proč si alespoň nepředstavit, jak se zakousáváme do slaďounkého plátku melounu. A co byste řekli, je to ovoce nebo zelenina? Ať tak či tak, jedno je jisté. Rozhodně meloun jezte samostatně. Když se totiž zkombinuje s jinou potravinou, začne kvasit. Konzumovat by se měl nejlépe při pokojové teplotě. Dodá nám hořčík, draslík, vápník i železo.

Meloun se nevaří ani nezavařuje, ale to snad tuší každý. Jakmile má meloun zaschlou nebo upadlou stopku, je to signál pro vás, že ho máte koupit. Zároveň musí být tvrdý. Najdou se lidi, kteří na meloun klepají, ale zbytečně. Tak se zralost rozhodně nepozná. Kdo si chce dát do pořádku ledviny a zbavit se kyseliny močové v krvi, rozhodně by měl pořádat melounové hody.

Venuše

„Síla poznání začíná jediným zvědavým krokem.“

Na mém blogu píšu do hloubky o bylinkách, krystalech, energii přírody, duševní pohodě, práci s intuicí a malých rituálech pro harmonii. Sdílím své zkušenosti, tipy, příběhy z praxe i osobní inspirace, které provázejí mou cestu každodenním životem.

Poslední příspěvky na blogu

Všechny příspěvky na blogu
Změna času
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
Žít bez chemie
24. října 2025
Myslíte si, že žít bez chemie je složité? Naopak, znamená to zjednodušit, vrátit se k podstatě a...
Zahrada lidského těla
23. října 2025
Naše tělo je jako zahrada. Každá buňka je semínko, které v sobě nese život. Každý dech je jako kapka...
Sabina
22. října 2025
Dnes má svátek Sabina, říká kalendář. Je to ženské jméno, které pochází z latiny, z názvu kmene...
906 700 500
Zavolejte!