
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.vestkyne24.cz/uploads/agentblog/stavy-a-dyne.jpg)
Je to trend, udělat si čerstvou šťávu. Ale není to snadné. Já vím, nabízí se nám odšťavňovače a za malou chvilku je šťáva na stole. Když už odšťavňovat, tak na obyčejném lisu nebo na šnekovém přístroji. Rozhodně se vyhněte odstředivým odšťavňovačům. To víte, kvalita je kvalita. Další, čemu se raději vyhnout je zaručeně čerstvá šťáva v lahvi s trvanlivostí několika měsíců.
Dýně je skupinka semínek, kterým byste se naopak vyhýbat neměli. Jsou výživná a zásobí vás fosforem, hořčíkem a zinkem. Navíc obsahují vitamín E. Jako bonus poskytují antivirovou ochranu. Kdo nechce mít osteoporózu, nechť si dopřává dýňová semínka. Jedna rada na závěr. Před konzumací semínka namočte ve vodě. Bude lépe stravitelné.
„Síla poznání začíná jediným zvědavým krokem.“
Na mém blogu píšu do hloubky o bylinkách, krystalech, energii přírody, duševní pohodě, práci s intuicí a malých rituálech pro harmonii. Sdílím své zkušenosti, tipy, příběhy z praxe i osobní inspirace, které provázejí mou cestu každodenním životem.



