Vařit zdravěji? Jde to…

19. ledna 2023
Autor: Venuše
[@title]

     Všichni, tedy téměř, jsme vyrostli na české kuchyni a tuto jako takovou milujeme. Když se z kuchyně linou vůně pečeného kuřátka z trouby, vařeného guláše z plotny a nakonec se to prolne libou vůní pečené bublaniny či sváteční bábovky. Kdo by odolal bramborovým knedlíkům, zadělávanému zelí a pečeným vepřovým výpečkům?

     Nikdo neříká, že musíte tyto dobroty opustit. Stačí, když si recepty jen lehce poupravíte. Nemusí být tak tučné a můžete vynechat bílou mouku. Můžete zůstat u české kuchyně a přitom ji nemusíte až tak úplně dodržovat. Jídlo nebude tolik vydatné, ale naopak hodnotnější. Zapomeňte na instantní potraviny a zaměřte se na kvalitní suroviny. Ani na oslavách nemusíte být o něco ochuzeni, stačí si vyhledat nějaký ten receptík na zdravé pomazánky a ještě se přitom pobavíte.

Venuše

„Síla poznání začíná jediným zvědavým krokem.“

Na mém blogu píšu do hloubky o bylinkách, krystalech, energii přírody, duševní pohodě, práci s intuicí a malých rituálech pro harmonii. Sdílím své zkušenosti, tipy, příběhy z praxe i osobní inspirace, které provázejí mou cestu každodenním životem.

Poslední příspěvky na blogu

Všechny příspěvky na blogu
Změna času
28. října 2025
Každoročně, dvakrát za rok, je tu už zase změna času. Tedy přechod mezi zimním a letním čase. Tato změna...
Žít bez chemie
24. října 2025
Myslíte si, že žít bez chemie je složité? Naopak, znamená to zjednodušit, vrátit se k podstatě a...
Zahrada lidského těla
23. října 2025
Naše tělo je jako zahrada. Každá buňka je semínko, které v sobě nese život. Každý dech je jako kapka...
Sabina
22. října 2025
Dnes má svátek Sabina, říká kalendář. Je to ženské jméno, které pochází z latiny, z názvu kmene...
906 700 500
Zavolejte!